Reisverslag dagcruise drijvende tuinen Aalsmeer​

 

27 juni 2019 – verslag door Hans en Greet Dijkers

Wat hebben we een heerlijke dag meegemaakt met de VOV vaartocht.

Alles was perfect georganiseerd. Ondanks een telaatkomer gingen rond 9 uur de trossen los en voeren we onder genot van een lekkere kop koffie met gebak via de Oude Rijn richting de Braasemermeer.

Het weer was uitstekend en velen vertoefden dan ook op het open dek om te genieten van de mooi dingen die onderweg te zien waren.  ‘Onze’ captain Hans wees ons steeds op interessante zaken die we tegenkwamen en ondertussen zorgde de vriendelijke bediening er voor dat we niets te kort kwamen.

Na de voortreffelijke lunch die iedereen zich goed liet smaken bereikten we de Drijvende Tuinen van Aalsmeer. Eigenlijk een wondertje op water. In rustig tempo voeren we er langs en verbaasden we ons over de mooie strakke percelen met bloeiende planten en veel groen.

Halverwege de middag bereikten we de bekende palingrokerij bij Burgerveen en het bleek dat bijna iedereen liefhebber was want er werd veel verkocht en ook meegenomen aan boord waar de verpakkingen tijdelijk in de koeling werd opgeslagen.
Klokslag 18.00 uur meerden we weer af op het Frans Halsplantsoen en namen we afscheid van bemanning en de leden van de reiscommissie die deze dag prima hadden geregeld voor ons.