Koninklijk lintje voor ‘onze’ Dik Zweers

26 april 2022

Koninklijk lintje voor ‘onze’ Dik Zweers

Op dinsdag 26 april stond Dik klaar in zijn nette pak voor een fotoshoot met de familie. De verrassing was groot toen de familie niet bij de fotograaf bleek te wachten maar bij het Gemeentehuis, waar Dik een (verdiende) Koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Al sinds de jaren 70 zet Dik zich belangeloos in voor de samenleving. Toentertijd nog wonende in Arnhem was Dik activiteitenbegeleider en bestuurslid bij voetbalvereniging Presikhaaf, bestuurslid van tafeltennisvereniging De Paasberg waar hij onder andere het NK-tafeltennis in 2008 organiseerde, voorzitter bij hengelsportvereniging Karper-Oost en mantelzorger voor zijn vrouw.

De liefde voor zijn Thea bracht Dik in 2009 naar Voorschoten. En ook in Voorschoten heeft Dik inmiddels als vrijwilliger een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd.

Sinds 2011 is hij bestuurslid bij de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten (VOV). Ook voert hij de ledenadministratie en is hij beheerder van het verenigingsgebouw en medeorganisator van de wekelijkse soosmiddag.

Dik is lid van het comité Nationale Ouderendag en vrijwilliger bij Stichting de Zonnebloem. Bij de Zonnebloem helpt hij bij het organiseren van een aantal grote activiteiten. Samen met Thea gaat hij als vrijwilliger mee met de vakantieweek, georganiseerd voor mensen die door een slechte gezondheid niet meer zelf op vakantie kunnen.  Bij buurthuis de Boschbloem is Dik een aantal jaar bestuurslid geweest.

Via Mijn iDé Foto kwam vertelfotograaf Andre Potters foto’s maken in het VOV clubgebouw. (www.vertelfotograaf.nl)