Van het bestuur november 2022

MOBILITEIT

Men voorspelt dat met de huidige groei de bevolking in Nederland in 2040 voor een derde uit oudere, zorgbehoevende mensen zal bestaan. Gelukkig komt daar eindelijk meer aandacht voor. Want waar kunnen die straks nog een beetje goed wonen, en nog belangrijker, wie gaat er voor hen zorgen? Zaken die eigenlijk nu al volop spelen.

Op 9 oktober was het  Nationale Ouderendag. Het thema van dit jaar was: mobiliteit. Uit enquêtes was namelijk gebleken dat mobiliteit volgens ouderen een van de belangrijkste voorwaarden is om controle over hun eigen leven te houden en dingen te kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn. Zonder mobiliteit verkleint hun leefwereld en sociale netwerk. Dat is een waarheid als een koe; dat horen wij vaak van onze leden. Gelukkig ligt ons Verenigingsgebouw centraal in Voorschoten en voor degenen die zelfs met rollator niet mobiel genoeg zijn: bus 5 stopt voor de deur. Ook kunnen Voorschotense ouderen rekenen op de Cirkelbus, die u voor een vast bedrag per maand brengt waar u maar wilt – binnen de dorpsgrenzen – en zo vaak u wilt. Naar de winkels, naar uw vrienden of naar de VOV om gezellig mee te doen aan een van de vele activiteiten. Maak er gebruik van en blijf zo lang mogelijk genieten van het leven!

Het bestuur