Van het bestuur – maart 2023

Met de gezellige erwtensoepmaaltijd in ons verenigingsgebouw hebben we de winter maar alvast afgesloten. Een paar weekjes nog, dan begint de lente weer. Het zonnetje komt steeds vroeger op en achter glas is het al heerlijk warm. Voor velen van ons zal dat welkom zijn, want de verwarming hoeft dan overdag niet meer zo vaak aan en de energieprijzen vinden we toch best een onzekere factor. Gaan we tot het prijsplafond of schieten we er door heen? De jaarlijkse eindafrekening zal het ons duidelijk maken en het bestuur hoopt van harte dat het mee zal vallen voor u.mIn ons verenigingsgebouw was ook regelmatig geklaag te horen: Wat is het hier koud! Toch staat de thermostaat dan op 22°, maar voor wie stil zit te breien, kleien of klaverjassen voelt het ondanks dat niet aangenaam. Ons gebouw is helaas niet optimaal geïsoleerd, dus veel warmte verdwijnt. We proberen natuurlijk betere voorzieningen te krijgen. Ook een automatische deuropener zou veel schelen, zodat de voordeur niet steeds open hoeft te blijven staan. Het heeft zoals altijd weer veel voeten in aarde, maar vóór de volgende winter zal het vast wel geregeld zijn. En u weet: koffie en thee zijn bij ons altijd gratis opwarmertjes!

En wat is er leuker dan bij zo’n kopje thee met elkaar vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Dat zijn in ieder geval de gezellige VOV reizen welke op de reizen pagina van deze website vermeld staan. Voor wie er op hoopte: nee, een meerdaagse cruise zit er niet bij. Die prijzen liggen zo absurd hoog dat we besloten hebben om dat niet aan te bieden. Ook de dagreizen zijn fors duurder geworden, vooral vanwege dure diesel- en restaurantprijzen. De Reiscommissie heeft haar best gedaan om toch een paar leuke, betaalbare reizen voor u uit te zoeken, voor elk wat wils. En u weet het, als u mee gaat met een VOV reisje bent u in ieder geval in goede handen en wordt er goed voor u gezorgd. Wilt u mee? Wacht dan niet te lang met aanmelden; met name voor de reis naar Rouen en Parijs hebben we maar een korte tijd om het hotel voor onze groep te reserveren. De Reiscommissie kan best nog wel wat versterking gebruiken, met name om te helpen bij het samenstellen van de reizen (voor volgend jaar) en wellicht af en toe als reisbegeleider (ook al dit jaar) mee te gaan. Iets voor u? Vraag dan meer informatie bij Dik Zweers, tel. 071 561 40 84.

Mocht u straks op een zonnige lentedag schoonmaak- en opruimkriebels krijgen? Wat voor u weg kan, is misschien voor een ander weer leuk. Reserveer alvast een tafel op de Ontspullendag! Informatie hierover vindt u elders op deze website.