Van het bestuur, april 2023

De winter bleek toch nog niet helemaal afgesloten; we hadden bij die maartse buien ook nog lekker snert kunnen eten en wie weet heeft u dat ook wel gedaan. Maar nu gaan we echt over op de lentesoepjes. Aspergesoep? Hoort wel bij Pasen, net als de paaseieren. Lentekriebels dagen uit om iets te veranderen. Uw garderobe, uw woonkamer; zelfs een kleine verandering geeft ons al een tevreden en blij gevoel. Kom eens neuzen op de Ontspullendag, 22 april! Bij de VOV verandert er nooit zoveel, maar af te toe toch wel iets. Iets belangrijks zelfs. Aat Stahlie, al sinds de oprichting bij de VOV, heeft er straks 12 jaar voorzitterschap opzitten en vindt het tijd dat er een opvolger komt. Er stond een mooi interview met een oproep in de vorige Nieuwsbrief, maar helaas heeft er nog niemand op gereageerd. Misschien moeten we er hier nog iets op aanvullen: de nieuwe voorzitter kan ook een vrouw zijn. Natuurlijk! En we hebben zo veel vrouwelijke leden dat we echt verwachten dat er nu wél een reactie komt! Durf de eerste stap te zetten en neem gewoon – geheel vrijblijvend – even contact op met Aat voor een verhelderend gesprek, om te kijken of deze mooie functie iets voor u is. Voor de maand april staan er weer een aantal gezellige en belangrijke zaken op de agenda. Kijk hiervoor verderop in deNieuwsbrief, op de pagina van de Evenementencommissie. Twee bijzondere stippen we hier even aan: 12 april wordt er een middag georganiseerd in ons verenigingsgebouw door de gemeente, politie en BOA’S over fraude. We horen en zien vaak op TV hoe ouderen het slachtoffer worden van valse praktijken. Er is ruim tijd om vragen te stellen, ook over zaken die de BOA’s aangaan, zoals overlast van jongeren of buren. Zie het bericht hieronder. 28 april is onze jaarvergadering. Leer het bestuur kennen; hoor alles over het reilen en zeilen van de VOV in het afgelopen jaar. Ook hier heeft u ruimschoots tijd om vragen te stellen aan het bestuur. Of nieuwe ideeën aan te dragen. U wordt ontvangen met koffie of thee en we sluiten af met een drankje. Uw aanwezigheid wordt zeker op prijs gesteld! De natuur is al volop aan het ontwaken. De VOV Fietsclub stippelt weer mooie tochtjes uit. Willen we wellicht ook een wandelclub? Aprilletje zoet…. Nee, we zeggen het gewoon niet. We wensen u een fijne, zonnige aprilmaand en graag tot ziens op de Jaarvergadering.