Dagtocht Garderen en boottocht Veluwemeer

 

09 september 2021 – tekst en foto’s door Toos Verhage

Donderdag 9 september vertrokken we met stralend weer in een gloednieuwe touringcar naar Garderen. Daar aangekomen werden we – in de bus!-  verwelkomd door een enthousiaste dame in Oudhollandse kleding die ons met zéér welluidende stem vertelde wat ons te wachten stond. Natuurlijk koffie en gebak en daarna konden op eigen gelegenheid de zandsculpturen en de beeldentuin worden bezocht. Heel indrukwekkend allemaal. 

Daarna vertrok ons gezelschap naar Harderwijk. Helaas kon het geplande bezoek aan Elburg geen doorgang vinden in verband met de Botterdagen aldaar (een soort festiviteit zoals bij ons de Paardendagen). Na een klein uurtje genieten op het water was er ook nog gelegenheid om door de oude Hanzestad te wandelen (of in het zonnetje te genieten van een ijsje). Vervolgens een mooie rit naar Scherpenzeel waar een heerlijk diner werd geserveerd. Een beetje moe… maar toch zeer tevreden keerden we huiswaarts.