REIZEN

Voorwoord van de Reiscommissie

Als nieuwe reiscommissie wensen wij u allereerst een mooi en sprankelend 2022 met heel veel reisplezier. Na goed overleg hebben wij besloten om u voor dit jaar geen aparte Reisgids aan te bieden, maar om de dag- en meerdaagse reizen op een nieuwe wijze te publiceren. In het midden van deze februari Nieuws-brief vindt u een uitneembaar katern om als reisgids te bewaren. Bij veel belangstelling komen er misschien nog een of twee reizen bij. Die zullen wij u dan in de komende Nieuwsbrieven aanbieden.

Op de volgende pagina’s vindt u dus een uitgebreide beschrijving van de VOV dagreizen en meerdaagse reizen, waarvoor u zich nu al kunt aanmelden. Dit nog wat vroege tijdstip is om te voorkomen dat opties op diverse reizen zullen verlopen.

De betalingswijze voor wat betreft de dagreizen is gewijzigd, mede omdat we sinds januari 2022 met een ander boekhoudprogramma werken. U hoeft geen aanbetaling te doen en krijgt na aanmelding een factuur van ons, die uiterlijk 4 weken voor de reis betaald moet zijn. Dat zal ook nader aangegeven worden bij de betreffende dagreis. Bij de meerdaagse reizen vindt betaling rechtstreeks aan de reisorganisator plaats of aan de VOV; ook dat zal per reis worden vermeld. Verder willen wij benadrukken dat uw aanmelding door middel van een ondertekend bevestigingsformulier definitief is. Dus ook zónder aanbetaling verplicht u zich met dit formulier tot deelname aan de reis c.q. tot betaling van de reissom. Het is dan ook altijd verstandig om zelf een annulerings- en reisverzekering af te sluiten.

De reizen worden georganiseerd volgens de Reisvoorwaarden 2022. U kunt deze hier lezen en/of ophalen in ons verenigingsgebouw.

Na deze nuttige zakelijke mededelingen willen wij u graag veel plezier wensen met het lezen van de beschrijvingen van de reizen die wij voor u uitgezocht hebben. Om ieder gelijke kansen op inschrijven te geven, hebben we besloten dat u zich vanaf 7 februari, 10.00 uur telefonisch kunt aanmelden bij de coördinator die bij de betreffende reis vermeld staat.

Wij hopen van harte dat er veel leden mee gaan op reis en dat we met elkaar mooie en gezellige dagen zullen beleven.

De Reiscommissie,
André In ’t Veen, coördinator

thumbnail of Reisvoorwaarden 2022

Reisvoorwaarden 2022

thumbnail of Aanmeldformulier

Aanmeldformulier 2022

DAGREIS 1 ~ 24 MEI ~KATWOUDE/ ZONNETREIN SCHOORL

ALGEMEEN

Op deze dag maken we een dagtocht naar Noord-Holland. ’s Morgens brengen we een bezoek aan kaas- en klompenmakerij  Simone Hoeve in Katwoude en ’s middags genieten we van een ‘ontspannen’ rondrit door de duinen bij Schoorl.

REISPROGRAMMA

We rijden rechtstreeks naar de Simone Hoeve, waar de koffie met gebak voor ons klaar staat. Hierna krijgen we een rondleiding door de kaas- en klompenmakerij. Ons bezoek aan de Simone Hoeve eindigt met een smakelijke koffietafel.

Voor het middagprogramma rijden we vervolgens richting Schoorl en maken daar een rondrit met de Zonnetrein door de Hondsbosche en Schoorlse duinen. Dit zijn de hoogste en grootste duinen van Nederland. Hier komen normaal gesproken alleen fietsers en wandelaars, maar de Zonnetrein biedt alle mensen, oud, jong, met en zonder lichamelijke beperkingen de mogelijkheid om dit unieke gebied te bezoeken. De trein is een combinatie van mobiliteit en duurzaamheid en bovendien geluidsarm; er vindt geen verstoring van de natuur plaats. Deze rondrit duurt anderhalf uur en voert u door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer. Vanuit de trein heeft u een prachtig uitzicht op unieke plekken in dit gebied. 

We sluiten deze dag af met een lekker diner op de weg naar huis.

 

De prijs van deze dagreis is € 66,00 p.p.

 

De touringcar staat om 8:15 uur voor ons klaar bij opstapplaats Burgemeester v.d. Haarplein in Voorschoten, waar we om 8:30 uur zullen vertrekken. De verwachte thuiskomst in Voorschoten is ca. 20.15 uur.

Voor deze reis kunt u zich telefonisch aanmelden bij André in ’t Veen, tel. 06 45007501. Na telefonische aanmelding dient u per omgaande uw bevestigingsformulier in te leveren bij of op te sturen naar VOV Senioren Centrum, Prof Einsteinlaan 3, 2251 VD Voorschoten. Met het ondertekenen van dit formulier bevestigt u definitief uw deelname. U ontvangt van ons een factuur die u uiterlijk 4 weken voor vertrek, te weten 25 april 2022, dient te betalen.

DAGREIS 2 ~ 22 JUNI ~ DAGCRUISE NAAR AMSTERDAM

ALGEMEEN

Door Corona hebben wij er drie jaar op moeten wachten maar eindelijk kunnen wij weer een dagcruise aanbieden. Deze wordt zoals gebruikelijk verzorgd door rederij Van der Hulst, met hun Vlaggenschip  ‘De River Queen’. Met haar prestigieuze verschijning weet dit schip iedereen te imponeren. Met haar vele luxe is iedere vaartocht een gegarandeerd succes. De grote glaspartijen en het 360 graden panoramaraam in het voorschip geven een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer geniet men ook vanaf het panoramadek. De Salon van de River Queen is zeer ruim opgezet en straalt daarmee comfort en sereniteit uit.

 REISPROGRAMMA

Al varend geniet u van kleine Hollandse dorpjes, molens en schitterende vaarwegen door het oer-Hollandse landschap, genietend van een kopje koffie met appelgebak. Via de Kagerplassen varen wij over de Drecht langs het pittoreske plaatsje Bilderdam. Via Uithoorn en over de Amstel komen wij aan in Amsterdam, waar wij varen tot in het centrum.

Terwijl u aan boord geniet van een uitgebreid lunchbuffet gaat de tocht verder over het Nieuwe Meer en terug richting Voorschoten via de Ringvaart langs Aalsmeer, Nieuwe Wetering en over de Kagerplassen. Tijdens de terugvaart is er een borrelhapje voor u en wordt er een dagverse soep met broodjes geserveerd. Naast deze inbegrepen verzorging is tevens een kleine kaart beschikbaar met een beperkt assortiment dranken en etenswaren (voor eigen rekening).

 

De prijs van deze dagcruise bedraagt € 79,50

 

De River Queen vertrekt vanaf het Frans Halsplantsoen te Voorschoten en u kunt vanaf 8.30 uur inschepen.

De afvaart vindt plaats om 9.00 uur en de aankomst te Voorschoten zal omstreeks 20.00 uur zijn.

 Voor deze reis kunt u zich telefonisch aanmelden bij André in ’t Veen 06 45007501. Na telefonische aanmelding dient u per omgaande uw bevestigingsformulier in te leveren bij of op te sturen naar VOV Senioren Centrum, Prof Einsteinlaan 3, 2251 VD Voorschoten. Met het ondertekenen van dit formulier bevestigt u definitief uw deelname. U ontvangt van ons een factuur die u uiterlijk 4 weken voor vertrek, te weten 27 mei 2022, dient te betalen.

MEERDAAGSE REIS 1 ~ 9 t/m 17 juni ~ 9-DAAGSE GECOMBINEERDE BUS- EN TREINREIS ZWITSERLAND 

Wij zullen reizen met een Comfort Class Touringcar. De hotels waar wij verblijven zijn Hotel Etoile-3 nachten- in Saas Grund en Hotel Hilton Garden in Davos-3 nachten, op basis van 8x ontbijtbuffet en 3-gangen diner.

DONDERDAG EN VRIJDAG Wij vertrekken donderdag 16 juli vanaf Burg. v. d. Haarplein en beginnen aan een prachtige reis! We doen het rustig aan en rijden in twee dagen naar het Zwitserse Saas Grund. Onderweg dineren en overnachten we in Frankrijk of Duitsland. 

ZATERDAG Wij gaan van de natuur genieten en op weg naar stuwmeer Mattmark. Vanaf Saas  Almagell wordt het Saastal steeds ruwer en eenmaal bij het meer aangekomen heb je een mooi uitzicht over het dal en wat verder ziet men het Monte Rosamassief. Aansluitend rijden we naar Saas Fee, het bekende Gletsjerdorp gelegen op een plateau op 1800 meter boven zeeniveau waar veel te zien is.

ZONDAG We rijden naar Tasch, vanwaar we de trein naar Zermatt nemen. De autovrije plaats is een idyllisch bergdorp gelegen aan de voet van de 4478 m hoge Matterhorn met voor een ieder mogelijkheden om te vertoeven.

MAANDAG Vandaag maken we een tocht met de legendarische Glacier Express, een van de paradepaardjes van Zwitserland. Beginpunt is Andermatt, een typisch Zwitsers dorp met mooie cultuur. Tijdens de treinrit naar Chur passeren we fantastische landschappen, waaronder de Rheinschlucht.

DINSDAG Deze dag brengen we in Davos door en heb je de vrijheid om de dag zelf in te delen. U kunt b.v. een bezoek brengen aan de botanische alpentuin Alpinum op de Schatzalp met 3500 verschillende bergplanten uit de hele wereld.

WOENSDAG Vandaag leggen we het traject tussen St.Morits en Tirano af met de Bernina express, een van de steilste treintrajecten ter wereld waar zonder tandrad gereden wordt. Vanuit Tirano reis je dwars door de imposante bergwereld, langs machtige gletsjers, over de Berninapas (2250m) naar St.Moritz. Bij Montebello zie je het hooggebergte.

DONDERDAG Via het Vierwoudstedenmeer beginnen we onze terugreis naar Duitsland. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan Luzern en kunnen dan ook nog de Kapellbrücke uit het jaar 1300 bekijken. Vervolgens dineren en overnachten we onderweg.

VRIJDAG We rijden de laatste etappe richting Nederland waar we afsluitend het diner bij de Heeren van Montfoort zullen nuttigen. Daarna rijden wij door naar Voorschoten.

Door mogelijk niet voorziene omstandigheden kan het programma gewijzigd worden.

 

INBEGREPEN De gehele busreis en treinvervoer – Diensten en verzorging van reisleiding en chauffeur. – Overnachtingen op heen- en terugreis in Duitsland of Frankrijk – 6 nachten in 2 hotels in Zwitserland – 6x ontbijtbuffet en 3-gangendiner – trein- en kabelbaankosten – Afsluitend diner in Montfoort.

2-pers.kamer: € 1099,- p.p. Toeslag 1 pers. kamer € 170,-

BIJKOMENDE KOSTEN Niet genoemde maaltijden en drankjes – Fooien en koffergelden – Reis-en annuleringsverzekering (zelf regelen bij uw verzekerings-adviseur).

NB: In Zwitserland worden de betalingen in Zwitserse Franken (CHF)  gedaan.

Bij deze reis moet men er rekening mee houden dat er sprake kan zijn van meer inspanningen t.a.v. kofferverplaatsing en loopvermogen.

AANMELDEN Voor deze reis kunt u zich telefonisch aanmelden bij Aat Stahlie, 071 5610846. Wie zich vorig jaar al had aangemeld, graag opnieuw aanmelden!. Na telefonische aanmelding dient u per omgaande uw bevestigingsformulier in te leveren bij of op te sturen naar VOV Senioren Centrum, Prof Einsteinlaan 3,2251 VD Voorschoten. Met het ondertekenen van dit formulier bevestigt u definitief uw deelname. U ontvangt een factuur die u rechtstreeks aan de reisorganisator dient te betalen, uiterlijk 6 weken voor vertrek.

MEERDAAGSE REIS 2 ~ 1 t/m 10 september ~ 10-DAAGSE BUSREIS BLOEMENRIVIÈRA & LAGO MAGGIORE

De reis maken we met een Comfort Class touringcar voorzien van verwarming, dubbele beglazing, airconditioning, toilet, koffie-, soep- en chocoladeapparaat en een minibar met frisdranken en licht alcoholische drankjes (consumpties tegen betaling).

DONDERDAG EN VRIJDAG Heenreis. We vertrekken vanaf het Burg. v.d. Haarplein in Voorschoten. Met een diner en overnachting in Frankrijk, rijden we in twee dagen naar de Italiaanse kust.

ZATERDAG Nice & Monaco. Op maar een uurtje rijden van ons hotel ligt de populaire Zuid-Franse kuststrook Côte d’Azur. Hier bezoeken we Nice en Monaco. Vergaap je aan de peperdure jachten die in de haven dobberen. Weg van de glitter en glamour vind je zowel in Nice als in Monaco een oud stadshart met nauwe straatjes, steile trappen, sfeervolle pleinen en stadspaleizen.

ZONDAG Finale Ligure & Alassio. Op verkenning door de Bloemenrivièra. We volgen de kustlijn naar het stadje Finale Ligure. Je kunt hier flaneren over de boulevard en fijn ontspannen aan het strand. Of durf jij de klim naar Finalborgo aan? Door de stadspoort met zijn kleurige fresco’s wandel je dit schattige dorp binnen. Oude straten worden afgewisseld met pleintjes, kerken en palazzi die je meenemen naar vervlogen tijden. In de middag gaan we naar Alassio. Authentiek, zonnig en kleurrijk zijn de kernwoorden van dit Italiaanse kuststadje. Ontdek de legende van Alassio en de toren van Vegliasco en smul in een knus restaurant van een bord spaghetti al ragù, gevolgd door een huisgemaakte tiramisu.

MAANDAG  Een fijne vrije dag in je vakantieplaats.

DINSDAG  Op naar het merengebied! Onderweg stoppen we in Milaan. De brede winkelstraten en galerij en met chique boetieks, zoals de Galleria Vittorio Emanuele II, zijn een paradijs voor shopliefhebbers. Maar Milaan is zoveel meer dan winkelen alleen. Fotogeniek is de Duomo. Deze enorme kathedraal is tot in de puntjes afgewerkt met 135 marmerensiertorentjes en maar liefst 2245 beelden. Aan het einde van de middag checken we in bij ons hotel in de omgeving van Vogogna.

WOENSDAG Stresa en optioneel Isola Bella. Stresa, de stad van luxe en la dolce vita. Tuinen, elegante herenhuizen en art-nouveau hotels bepalen hier het straatbeeld. In het meer, vlak bij Stresa, ligt Isola Bella; net zo mooi als de naam al doet vermoeden. Wie wil kan per boot naar dit eilandje varen (niet inbegrepen; kosten ca. €22). Bewonder hier het barokke paleis en wandel door de bijbehorende tuinen vol bloemen, watervallen en fonteinen.

DONDERDAG  treintocht Centovalli. Een onvergetelijke treinrit door Italië en Zwitserland. In Domodossola stappen we op de Centovalli Express naar Locarno. Over ruim 80 bruggen en door 30 tunnels sporen we over duizelingwekkend hoge viaducten, langs watervallen en diepe kloven en door kastanjebossen en wijnvelden.

VRIJDAG  terugreis. Met een diner en overnachting in Duitsland rijden we in twee dagen terug naar Nederland. Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

INBEGREPEN: Reis per luxe Comfort Class bus – Begeleiding door een ervaren chauffeur, tevens reisleider, plus tenminste één VOV begeleider – Overnachting op de heen- en terugreis in Zuid-Duitsland of Frankrijk – 4 nachten verblijf in het 3-sterren in de omgeving van San Bartolomeo – 3 nachten verblijf in het 3-sterren in de omgeving van Vogogna – Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner – Treinticket Domodossola-Locarno – Het beschreven excursieprogramma – Afscheidsdiner (exclusief drankjes) op de terugreis.

 

2-pers.kamer: € 879,- p.p. (Bij een groot aantal deelnemers zal de prijs iets voordeliger zijn.) Toeslag 1 pers.kamer € 170,-

 

BIJKOMENDE KOSTEN: De kosten voor entreegelden, lokale gidsen, fooien en het openbaar vervoer zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld. Reis- en annuleringsverzekering – SGR – Calamiteitenfonds.

Houd er rekening mee dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. Er worden veel bezienswaardigheden bezocht en wie van al dat moois wil genieten, zal dus veel moeten wandelen. De definitieve hotellijst ontvang je bij de reispapieren ca. 8 dagen voor vertrek. De hotels tijdens deze reis zijn allen minstens voorzien van een restaurant/ bar, lobby en wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad en/of douche en föhn.

 

AANMELDEN: Voor deze reis kunt u zich telefonisch aanmelden bij André in ’t Veen 06 45007501. Na telefonische aanmelding dient u per omgaande uw bevestigingsformulier in te leveren bij of op te sturen naar VOV Senioren Centrum, Prof Einsteinlaan 3, 2251 VD Voorschoten. Met het ondertekenen van dit formulier bevestigt u definitief uw deelname. U ontvangt een factuur die u rechtstreeks aan de reisorganisator dient te betalen, uiterlijk 6 weken voor vertrek.

MEERDAAGSE REIS 3 ~ 5 t/m 9 oktober ~ 5 DAGEN ALL INCLUSIVE HOTEL BILSTEIN ~ DUITSLAND

HOTEL BILSTEIN,  VIJF DAGEN ALL INCLUSIVE VERMAAK EN VERWENNERIJ! Om alvast in de stemming te komen…. De VOV Reiscommissie denkt dat we daar wel eens een keer aan toe zijn! Een zorgeloos, geheel verzorgd reisje naar Lennestadt – Bilstein in Duitsland. Hotel Bilstein ligt in het centrum van dit pittoreske bergstadje met haar Middeleeuwse burcht. De centrale ligging in het zuiden van Sauerland, tussen de zonnige noordzijde van de Rothaarsteig en het bekende stuwmeer de Biggesee, maakt de ligging uniek.

WERKELIJK ÁLLES IS TIJDENS DIT REISJE INCLUSIEF;  niet alleen het vervoer en alle heerlijke buffetmaaltijden, maar ook de hele dag koffie en thee in de koffiecorner, met ’s middags zelfs een gebakbuffet er bij. Vanaf 5 uur tot middernacht zijn ook alle andere drankjes inclusief, met of zonder alcohol, u zegt het maar, en van die laatste categorie niet alleen wijn en bier maar ook jenever, apfelcorn etc. Meer inclusief: Elke dag kunt u met de Bilstein bus mee voor een tochtje door het Sauerland, bezoek aan Winterberg, rondleiding in de Warsteiner Bierbrauerei of een vaartocht over een stuwmeer. Ook in de avond is er gevarieerd vertier en wordt er bij de drankjes een stukje kaas, worst of een bitterbal gepresenteerd.

Bent u zo iemand die liever niet elke dag weer met de groep in de bus stapt? Dan kunt u vanzelfsprekend ook met uw eigen reisgezelschap de omgeving ontdekken. Vanuit het hotel starten vele wandel- en fietsroutes, die u laten genieten van de prachtige natuur en vergezichten.  Of u kunt in het hotel blijven, waar u zich kunt vermaken in het binnenzwembad of de sauna – óók inclusief, net als de 3 biljarttafels en de kegelbaan – en genieten van een lekker hapje en een drankje in de hotelbar, bij de openhaard, in de lounge of in de oergezellige Engelse Pub.

Voor dit alles hebben wij een optie genomen op deze datum:

5 t/m 9 oktober 2022. Er kunnen 50 mensen in de comfortabele Bilstein bus, die vertrekt vanuit Voorschoten, Burgemeester v.d. Haarplein. Aangezien we meer dan 1600 leden hebben voegen we graag toe: Wees snel met aanmelden, want u zult begrijpen, vol is vol!

 

NU HET BELANGRIJKSTE: De prijs voor deze 5 dagen vermaak en verwennerij is slechts €399,95 per persoon!

 

Uw hotelkamer is voorzien van badkamer met douche of bad, toilet, mini-bar, zitje, TV, gratis WIFI, kluisje, en telefoon. Er zijn ook een aantal 1-persoonskamers beschikbaar. Grotere kamers met balkon zijn tegen meerprijs mogelijk, indien nog vrij.

Ook fijn om te weten: Bij hotel Bilstein kunt u boeken zonder zorgen: Elke boeking kunt u gratis annuleren als het corona-gerelateerd is.

Ga mee en geniet van de bijzondere, persoonlijke gastvrijheid en ontdek de gezellige, aangename sfeer van vakantiehotel Bilstein!

 

AANMELDEN: Telefonisch boeken voor deze reis bij Dik Zweers, tel.  071 561 40 84. Maak uw boeking compleet door het invullen van het inschrijfformulier, dat u binnen twee weken na telefonische aanmelding moet inleveren of opsturen naar VOV Senioren Centrum, Prof. Einsteinlaan 3, 2251 VD Voorschoten.

U ontvangt van ons 2 facturen; één voor de aanbetaling ad. €100,00 per omgaande over te boeken, en een factuur voor de resterende €299,95 die u uiterlijk 5 september dient te betalen. Gelieve bij betaling van deze facturen gebruik te maken, omdat uw naam en de reisbestemming hierop reeds vermeld zijn.

Reisverslagen

Reisverslag busreis Moezel en Rijn

Reisverslag busreis Moezel en Rijn

  16 t/m 20 augustus 2021 – verslag door Netty Koelewijn Zoals beloofd in de folder van de VOV werd het een hele gezellige reis. Oké, het weer was nou niet echt geweldig maar onze reisleider Dik, zijn echtgenote Thea en buschauffeur Bert hebben hun best gedaan om...

Lees meer
Dagtocht Garderen en boottocht Veluwemeer

Dagtocht Garderen en boottocht Veluwemeer

  09 september 2021 – tekst en foto's door Toos Verhage Donderdag 9 september vertrokken we met stralend weer in een gloednieuwe touringcar naar Garderen. Daar aangekomen werden we - in de bus!-  verwelkomd door een enthousiaste dame in Oudhollandse kleding die...

Lees meer

Adres

Prof. Einsteinlaan 3
2151 VD Voorschoten
tel. 071 888 8634

© Copyright Vereniging Ouderenbelang Voorschoten 2019 - 2022