REIZEN

Van de Reiscommissie

Het is weer tijd voor een bericht van de Reiscommissie. Zoals u heeft bemerkt hebben wij voor dit jaar alle dagreizen en meerdaagse reizen moeten annuleren vanwege de risico’s die gepaard gaan met het Coronavirus. Dit betekent dus ook geen verslagen van reizen. Inmiddels heeft de reiscommissie zijn activiteiten weer hervat en zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor 2021. Wij hebben besloten om het merendeel van de dagreizen integraal over te nemen voor het reisjaar 2021, die voor 2020 waren bestemd. Dit vanwege het grote aantal enthousiaste aanmeldingen voor deze dagreizen. Zeker voor de jubileumdagreis hadden wij meer dan 60 aanmeldingen. Maar ook voor de andere reizen varieerden de aanmeldingen tussen de 40 en 55 personen.

Wij laten ons niet door het virus uit het veld slaan en gaan door met de voorbereiding. Dat houdt dus in dat ook de jubileumdagreis doorgaat. Naar alle waarschijnlijkheid zal die ook in de maand augustus 2021 plaatsvinden. Dus wij zouden zeggen noteer die alvast in uw agenda. Datzelfde geldt voor de andere dagreizen. Ook daarvoor houden wij zoveel mogelijk dezelfde reismaand aan als gepubliceerd in de reisgids 2020. Voor de dagreizen die wij niet overnemen zullen wij andere leuke bestemmingen bedenken.

Wat betreft de meerdaagse reizen kunnen wij melden dat de bus/treinreis naar Zwitserland weer in de planning staat voor juli 2021. Daar waren meer dan 30 aanmeldingen voor. Dus indien u aan deze reis wenst deel te nemen leg die reis dan ook alvast vast voor volgend jaar. Wij denken nog na over andere meerdaagse reizen. Een daarvan is de Engelandreis van 2018. Daar waren net te weinig deelnemers voor om die door te laten gaan. Wij denken erover om die reis weer in het reisprogramma op te nemen. Eerste helft juni is een mooie periode om naar Engeland af te reizen. Dus wij hopen dat er nu meer deelnemers zullen zijn. En goede kans dat het Engelse pond in waarde zal zijn gedaald vanwege de aanstaande brexit. Dat maakt de reis goedkoper. Zo ziet u maar weer de uitspraak van Johan Cruijff doet ook hier weer opgeld. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Als reiscommissie hopen wij u in de nieuwsbrief van oktober nader te kunnen informeren.

Reisverslagen