REIZEN

Vorig jaar kon de VOV u helaas geen reizen aanbieden. Dit jaar halen we dat in. Na Ruttes positieve woorden kwam onze reiscommissie direct in actie met als resultaat de eerste twee boekbare reizen van 2021! En laat je verrassen, ondanks het hoogseizoen zijn de VOV reizen niet duurder geworden.

Dagreis Garderen en Elburg – 09 september 
volgeboekt

ALGEMEEN

Vorig jaar is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2e geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje van Gelderland, georganiseerd door de ANWB. Daarom leek het ons leuk om een reisje te organiseren naar dit festijn in Garderen, met in de middag een rondvaart over het Veluwemeer.

 

REISPROGRAMMA

Om 8.30 uur vertrekken we vanaf het Burgemeester Van der Haarplein in Voorschoten richting Garderen. Daar wordt u ontvangen met koffie/thee en een gebakje.
Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de zandsculpturen bekijken. Het thema voor dit jaar is: ‘75 jaar bevrijding’. Tijdens het bezoek (zowel binnen als buiten) ziet u de zandsculpturen niet alleen vanaf de grond. Ook van bovenaf kunt u een blik werpen op de bijzondere werken. Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden en ontdek het gehele buitenterrein. Zo ziet u nog meer details en ervaart u hoe bijzonder alle werken samen zijn.
Heeft u alle zandbeelden gezien (en dat zijn er nogal wat!), dan kunt u buiten op het terrein van de Beeldentuin op uw gemak tuinideeën opdoen. Of geniet in het nostalgische ‘showroomdorp’ van ruim 1300 vierkante meter. Het is mogelijk om een hapje en/of drankje te kopen of te lunchen in het zelfbedieningsrestaurant.

‘s Middags vertrekt de bus richting Elburg. Aldaar heeft u ongeveer een uur de tijd om dit leuke oude vissersplaatsje te verkennen.
Een mooie manier om de Veluwe te zien, is vanaf het water. Dus gaan we een prachtige tocht van 50 minuten maken over het Veluwemeer. In de haven van Elburg ligt de boot voor ons klaar van Rederij Randmeer VOF. Op deze manier geniet u optimaal van de natuur en de omgeving. Op de boot is op eigen kosten eventueel een consumptie te gebruiken.

Nadat we weer voet aan wal hebben gezet wandelen we naar de bus om – na een tussenstop voor een heerlijk diner – onze thuisreis aan te vangen.

 

REISPLAN

Vertrek van Burgemeester Van der Haarplein, 8.30 uur. Aankomst Voorschoten omstreeks 20.30 uur.

De prijs bedraagt voor VOV-leden en leden KBO-Leidschendam: € 49,-
voor niet- leden: € 54,-.

Inclusief: koffie/thee met gebak, entree Zandsculpturenfestijn, rondvaart en diner.
Exclusief: lunch.

U kunt zich VANAF NU aanmelden bij: Emelie Rijnbeek, tel: 06 827 502 43 (na 9 uur)
Na uw telefonische aanmelding dient u het bevestigingsformulier, dat rechts bovenaan de pagina te downloaden is, ingevuld op te sturen naar Leidseweg 572, 2253 JS Voorschoten, of het daar in de bus te doen.

Reisverslagen