REIZEN

Vorig jaar kon de VOV u helaas geen reizen aanbieden. Dit jaar halen we dat in. Na Ruttes positieve woorden kwam onze reiscommissie direct in actie met als resultaat de eerste twee boekbare reizen van 2021! En laat je verrassen, ondanks het hoogseizoen zijn de VOV reizen niet duurder geworden.

5-daagse busreis Moezel en Rijn – 16 t/m 20 augustus 

maandag: via aken naar dieblich

Vanuit Voorschoten gaan we op weg naar ons hotel. We maken een stop in het Duitse Aken. Aan terrasjes en winkels is in deze stad geen gebrek. Grote warenhuizen, kleine boetieks, exclusieve speciaalzaken… keuze te over. Bekijk je liever een mooie kerk, dan moet je zeker de Dom van Aken betreden. Wist je dat hier meer dan 30 Duitse koning-en werden gekroond?

Dinsdag: Cochem & wijnproeverij

Op naar Cochem. Dit sfeervolle stadje is geliefd vanwege de mooie straatjes met vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein dat gevuld is met terrassen. Na de lunch is het tijd voor een heerlijke wijnproeverij (inbegrepen).

 Woensdag: Oranjeroute

Vandaag maken we een koninklijke ontdekkingstocht door de omgeving. Zo rijden we naar de plaats Nassau. In deze plaats liggen de wortels van het Huis Nassau. De ruïne van het gelijknamige kasteel verheft zich boven de stad en de rivier de Lahn.

De route vervolgt zijn weg via Diez. Hier vind je twee kastelen: het Gravenslot en slot Oranienstein. De voorouders van koning Willem-Alexander hebben in slot Oranienstein gewoond. Daarna verder naar Limburg an der Lahn. Het stadje ligt in het gedeelte van het rivierdal dat terecht de Romantische Mittellahn heet. De enorme Dom heeft maar liefst zeven torens en deze zijn al van verre te zien.

Donderdag:  boottocht Koblenz

Liefhebbers kunnen de dag beginnen met een boottocht over de Rijn (niet inbegrepen). Vanuit Oberwesel varen we naar Boppard. Onderweg passeren we de Loreley, een 132 m hoge rots waarover de meest bijzondere legendes bestaan. De bus brengt ons vervolgens verder naar Koblenz, de stad waar de Rijn en Moezel samenkomen. Op het schiereiland tussen beide rivieren is het puur genieten op een van de terrasjes op de promenade. Koblenz herbergt vele historische bezienswaardigheden. Naast het centrum mag een bezoek aan het sfeervolle plein ‘Weindorf’ ook niet ontbreken. Tip: neem nabij de Deutsches Eck de kabelbaan naar het aan de andere kant van de rivier gelegen Schloss Ehrenbreitstein. In een gondel zweef je over de Rijn naar de vesting. Een bezoek aan de vesting is leuk (kosten in combinatie met kabelbaan, niet inbegrepen), maar alleen al voor het uitzicht is het een aanrader om de kabelbaan omhoog te nemen. Bij goed weer zie je niet alleen Koblenz liggen, maar reikt het uitzicht tot aan het romantische Rijndal.

Vrijdag: via Keulen terug naar huis

Op weg naar huis maken we samen met een lokale gids (inbegrepen) een stadstour door Keulen en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de beroemde Dom (entree niet inbegrepen). We rijden richting Montfoort waar het afsluitende diner zal plaatsvinden.

Hotelinformatie:

Karakteristiek en authentiek zijn de sleutelwoorden van dit sfeervolle 3-sterren-plus hotel Pistono. Op slechts ca. 340 km afstand vanaf Utrecht vind je dit hotel in het centrum van Dieblich. Kijkt uit over de rivier de Moezel en de rest van de omgeving. Je kunt namelijk prachtige wandel- en fietstochten maken langs de rivier, de pittoreske dorpen en de wijngaarden op de heuvels. Het bijzondere aan dit hotel is dat het al 150 jaar door dezelfde familie gerund wordt. En alweer de 5e generatie staat nu aan het roer. Tijdens je bezoek aan Dieblich kun je ook de gezellige stad Koblenz bezoeken die op slechts ca. 14 km van het hotel ligt. Het hotel beschikt over een receptie, lift, café, restaurant, tuin, gezellige wijnkelder, een overdekt zwembad (gratis) en een sauna (gratis van 16.00 tot 22.00 uur). De kamer is voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Inbegrepen:

Reis per comfort class touringcar

Ervaren chauffeur

4 nachten verblijf in Hotel Pistono in Dieblich

Hotelverzorging op basis van 4x ontbijtbuffet en diner

Verblijf in een 2-persoonskamer

Wijnproeverij

Stadsgids in Keulen

Afsluitend diner bij De Heeren van Montfoort (Seniorenmenu met hoofdgerecht keuze vlees of vis)

Prijzen:

Reissom bij 24-30 personen  € 470,- p/persoon

Bij meer deelnemers ongeveer € 400,- p/persoon

Toeslag 1-persoonskamer: € 50,- p/persoon

 

Opstapplaats:

Burg. van der Haarplein; tijd nog niet bekend.

Na uw telefonische aanmelding, tel: 071 576 45 57, dient u het bevestigingsformulier op te sturen (of af te geven) bij: Hans Zwaan, Leidseweg 348, 2253 JN Voorschoten.

Dagreis Garderen en Elburg – 09 september

ALGEMEEN

Vorig jaar is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2e geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje van Gelderland, georganiseerd door de ANWB. Daarom leek het ons leuk om een reisje te organiseren naar dit festijn in Garderen, met in de middag een rondvaart over het Veluwemeer.

 

REISPROGRAMMA

Om 8.30 uur vertrekken we vanaf het Burgemeester Van der Haarplein in Voorschoten richting Garderen. Daar wordt u ontvangen met koffie/thee en een gebakje.
Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de zandsculpturen bekijken. Het thema voor dit jaar is: ‘75 jaar bevrijding’. Tijdens het bezoek (zowel binnen als buiten) ziet u de zandsculpturen niet alleen vanaf de grond. Ook van bovenaf kunt u een blik werpen op de bijzondere werken. Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden en ontdek het gehele buitenterrein. Zo ziet u nog meer details en ervaart u hoe bijzonder alle werken samen zijn.
Heeft u alle zandbeelden gezien (en dat zijn er nogal wat!), dan kunt u buiten op het terrein van de Beeldentuin op uw gemak tuinideeën opdoen. Of geniet in het nostalgische ‘showroomdorp’ van ruim 1300 vierkante meter. Het is mogelijk om een hapje en/of drankje te kopen of te lunchen in het zelfbedieningsrestaurant.

‘s Middags vertrekt de bus richting Elburg. Aldaar heeft u ongeveer een uur de tijd om dit leuke oude vissersplaatsje te verkennen.
Een mooie manier om de Veluwe te zien, is vanaf het water. Dus gaan we een prachtige tocht van 50 minuten maken over het Veluwemeer. In de haven van Elburg ligt de boot voor ons klaar van Rederij Randmeer VOF. Op deze manier geniet u optimaal van de natuur en de omgeving. Op de boot is op eigen kosten eventueel een consumptie te gebruiken.

Nadat we weer voet aan wal hebben gezet wandelen we naar de bus om – na een tussenstop voor een heerlijk diner – onze thuisreis aan te vangen.

 

REISPLAN

Vertrek van Burgemeester Van der Haarplein, 8.30 uur. Aankomst Voorschoten omstreeks 20.30 uur.

De prijs bedraagt voor VOV-leden en leden KBO-Leidschendam: € 49,-
voor niet- leden: € 54,-.

Inclusief: koffie/thee met gebak, entree Zandsculpturenfestijn, rondvaart en diner.
Exclusief: lunch.

U kunt zich VANAF NU aanmelden bij: Emelie Rijnbeek, tel: 06 827 502 43 (na 9 uur)
Na uw telefonische aanmelding dient u het bevestigingsformulier, dat rechts bovenaan de pagina te downloaden is, ingevuld op te sturen naar Leidseweg 572, 2253 JS Voorschoten, of het daar in de bus te doen.

Reisverslagen