VOV Jaarverslag Secretaris over het jaar 2022

We begonnen 2022 nog met de laatste stuiptrekkingen van de corona epidemie.

Nadat ons Kerstdiner in december 2021 voor het tweede jaar op rij door de overheid was afgeblazen, lagen ook de eerste gebruikelijke evenementen van 2022 stil. Zoals de Nieuwjaarsreceptie. Maar zodra we groen licht kregen werd die alsnog georganiseerd, op 13 maart. De Evenementencommissie bedacht een gezellige vervanger voor u van het gemiste Kerstdiner: de Paaslunch. Ze vonden een prachtige locatie in Leiderdorp en busvervoer werd ook geregeld. 150 leden genoten daar met elkaar van een heerlijke lunch en vooral van het eerste samenzijn sinds lange tijd.

De zorgen leken al vergeten, totdat de oorlog uitbrak tussen Rusland en de Oekraïne. Iets wat ons toch wel raakte, met name het menselijk leed. De bijkomende energieproblemen waren een extra ongemak vooral in de wintermaanden. Gelukkig was er voor mensen met lage inkomens energietoeslag beschikbaar via de gemeente en Peter de Boer, die tevens Belangenbehartiging in zijn portefeuille heeft, heeft een aantal leden geholpen met het aanvragen van die Eenmalige Energietoeslag.

Alle activiteiten draaiden weer als vanouds; met oude en nieuwe dingen. Eén van de ‘oude’ dingen was het doorgaan van de Zwitserland reis, die al 2 jaar uitgesteld was. Een prachtige reis waar men enorm van heeft genoten. Ook de andere reizen vonden gretig aftrek.

De zanggroep Happy2Gether mocht eindelijk eens optreden, wel 2 keer zelfs, in de Dorpskerk. En de Ontspullendag kon nu ook doorgaan en was een succes. Nieuwe activiteiten waren de Fietsclub – inmiddels al diverse keren op pad geweest in de mooie omgeving van Voorschoten. Ook nieuw: de prijspuzzel in de Nieuwsbrief. De winnaar kan een heerlijk tapaspakket ophalen bij Delicatessen Lekker in de Schoolstraat. Een blijvertje: de Ladies Day, een fijne verwenmiddag voor de dames en erg in trek. En het VOV Danscafé, 1x per maand op de zondagmiddag; een gezellige boel met steeds meer deelnemers. Voor de tweede maal gehouden: de Hutspotmiddag, waar 60 leden met smaak en plezier van genoten hebben. Vaste prik: onze Feestavond, die dit jaar op 22 oktober was, als vanouds in het Cultureel Centrum. Compleet met de gulle gaven van de lokale middenstand voor de grote loterij. Daar zijn de mensen van de Evenementencommissie wekenlang druk mee. Onze stille krachten op de achtergrond!

2 december kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Dan was het jaar alweer bijna voorbij en konden we aanschuiven aan het VOV Kerstdiner op 19 december. Daarvoor moesten we dit jaar naar Avifauna, maar er waren bussen geregeld om ons comfortabel heen en terug te brengen.

Dit was een greep uit het reilen en zeilen van de VOV in 2022 met de meest in het oog springende evenementen, maar er is vrijwel elke dag iets te doen in ons Verenigingsgebouw, zoals tekenen, schilderen, keramiek, quilten, handwerken, bridgen, klaverjassen, biljarten, vrijdagsoos… Voor elk wat wils; stap eens naar binnen in ons verenigingsgebouw of maak eens een afspraak met een coördinator om met zo’n groepje kennis te maken.

Het bestuur

 

De bestuurssamenstelling is momenteel als volgt:

Voorzitter: Aat Stahlie
Vice­voorzitter: Gé van Niekerk
Secretaris: Elly Vogelaar-Nieuwland
Penningmeester: Peter de Boer
Ledenadministrateur: Dik Zweers
Lid/2e penningmeester: John Smit
Aspirant bestuurslid Frans Keuzenkamp

In Annemieke v.d. Werf vonden we in 2022 een vrijwilligster die een groot deel van de ledenadministratie over wilde nemen van Dik. André In ’t Veen, bestuurslid en Reiscommissie, heeft het bestuur helaas verlaten. Om u toch in 2023 weer reizen aan te kunnen bieden is Dik Zweers bereid gevonden om die taak – vooralsnog tijdelijk – op zich te nemen, samen met Anja van Teijlingen en Josefine de Ru.

Het ledenaantal per 31 december 2022 was 1592. Gedurende het jaar 2022 zijn 155 leden overleden of hebben bedankt als lid, en hebben 110 mensen zich aangemeld als nieuw lid.

Hiermee sluit ik dit verslag af.

12 april 2023,

Elly Vogelaar, secretaris