Op deze dag was het heerlijk om naar Hoorn te rijden in de bus met flink wat mede reizigers.

De chauffeur bracht ons eerst naar het station van Hoorn, waar we op de nostalgische stoomtrein stapten, richting Medemblik. Onderweg kwamen we nog meer stationnetjes tegen, die allemaal waren ingericht zoals ze in het begin van de vorige eeuw eruit gezien moeten hebben.

In Medemblik aangekomen hadden we ongeveer een uurtje voordat we aan boord gingen van de boot die ons naar Enkhuizen zou brengen.

Bij aankomst in Enkhuizen waren we aangeland in het Zuiderzeemuseum. En pas nadat de boot weer was weggevaren ontdekten we dat twee dames op de boot waren achtergebleven. De rest heeft erg genoten van het buitenmuseum en ging aan het einde van de middag weer zeer tevreden terug naar huis.

De foto’s van dit reisje kunt u zien door op de foto hierboven te klikken.
(U verlaat dan de VOV omgeving)