VOV Jaarverslag Secretaris over het jaar 2023

 

We begonnen 2023 met een drukbezochte Nieuwjaarsreceptie, opgeluisterd door ons eigen VOV koor Happy2Gether.

Met de gezellige erwtensoepmaaltijd op 24 februari hebben we vervolgens symbolisch de winter afgesloten. Inmiddels draaiden alle activiteiten weer als vanouds. Met daarbij wegens succes ook in 2023 op het programma: de Ontspullendag op 22 april, en de Ladies Day op 28 augustus.

Op 9 september, tijdens het Weekend van Voorschoten stond de VOV weer op de Verenigingsmarkt, met twee kramen, waar onze activiteiten in het zonnetje werden gezet. Met name de VOV Fietsclub sprak velen aan. We konden ons dan ook verheugen in een aantal nieuwe leden. Veel belangstelling was er die dag ook voor het optreden van onze zanggroep Happy2Gether in de Dorpskerk.

Voor de derde maal gehouden: op vrijdag 29 september de Hutspotmiddag, waar 60 leden met smaak en plezier van genoten hebben.

28 oktober was de grote jaarlijkse feestavond voor alle leden, in het Cultureel Centrum. De sfeer was als altijd geweldig, en met muziek van The East & West Rockers gingen de beentjes van de vloer. Dankzij de gulle gaven van de Voorschotense middenstand was de tombola grootser dan ooit. Daar zijn de mensen van de Evenementencommissie wekenlang druk mee. Onze stille krachten op de achtergrond! De opbrengst van de lotenverkoop was deze avond nog hoger dan vorig jaar, zodat daarmee een groot deel van de kosten gedekt zijn. 

De Filmmiddag is een nieuw vertier, bedacht als gezellige invulling van de sombere najaarszondagen. De eerste voorstelling was op 12 november met de film Alleman. De belangstelling was groot, maar het ging niet geheel zonder problemen. We hebben het nu onder de knie en gaan er komend najaar mee door. 

Op 1 december kwam Sinterklaas ons een bezoek brengen tijdens de soosmiddag en op 7 december organiseerde de Reiscommissie nog een kerstdagreis.

Het traditiegetrouwe Kerstdiner was op 18 december, net als vorig jaar bij Avifauna. Het menu was deze keer werkelijk voortreffelijk. De Dixie Dames zorgden voor stemmige en gezellige muziek; uitnodigend genoeg voor de leden om een dansje te maken. Wethouder Hubert Schokker was namens de Gemeente aanwezig en was onder de indruk van onze gezellige vereniging, zo bleek uit zijn bedankwoord na afloop. Voor het vervoer heen en terug kon men weer rekenen op twee touringcars.

De bestuurssamenstelling is momenteel als volgt:

Voorzitter:                             Aat Stahlie
Vicevoorzitter:                      Gé van Niekerk
Secretaris:                             Elly Vogelaar-Nieuwland
Penningmeester:                 Frans Keuzenkamp
Ledenadministrateur:         Dik Zweers
Lid/2e penningmeester:      John Smit
Belangenbehartiging:          Peter de Boer

De ledenadministratie is in de vaardige handen van Annemieke v.d. Werf. De Reiscommissie kreeg versterking in de persoon van Gerard v.d. Paal die Josefine de Ru opvolgde. De Evenementencommissie is uitgebreid met Willem v.d. Graaf – tevens onze fotograaf – en Dick Edelenbos. Beide commissies kunnen overigens nog versterking gebruiken!

Nico Fennes en Monique van der Werf stelden 9 x de prachtige Nieuwsbrief voor u op. Al het VOV nieuws is tevens te vinden op onze website vovvoorschoten.nl met als webmaster Nico van Haastrecht, die al vele jaren deze taak op zich genomen heeft. Begin 2024 is hij opgevolgd wordt door Gerard v.d. Paal. Het bestuur bedankt Nico hartelijk voor zijn trouwe inzet!

Het bestuur vergaderde dit jaar 17 keer. Het jaarlijkse overleg met de coördinatoren van de activiteiten was op 9 maart en op 29 november hebben we alle 58 vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellig samenzijn met buffet in ons clubgebouw.

Het ledenaantal per 1 januari 2023 was 1592. Gedurende het jaar 2023 zijn 141 leden overleden of hebben bedankt als lid, en hebben 91 mensen zich aangemeld als nieuw lid. 10 leden zijn om administratieve reden afgevoerd, zodat het ledental per 31 december 2023 1532 bedraagt.

Hiermee sluit ik dit verslag af.

3 mei 2024,

Elly Vogelaar, secretaris