Op 17 mei gingen we met 38 deelnemers een dagje naar Alkmaar om aldaar de kaasmarkt te bezoeken en een rondvaart door de Alkmaarse grachten te maken.

De chauffeur bracht ons naar de busparkeerplaats die speciaal op kaasmarkt dagen op de Molenbuurt ingericht wordt. Vanaf die plek is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kaasmarkt. De tijd tot aan de rondvaart konden we op eigen gelegenheid en naar eigen goeddunken invullen. Wie wat langer bij de kaasmarkt bleef rondkijken werd op zeker moment verrast door een optreden van een ‘schuttersorkest’ met vendelzwaaiers uit Soerendonk.

In de middag was de rondvaart gepland, waar we allemaal ruim op tijd aanwezig waren. We hebben ongeveer een uurtje door de Alkmaarse wateren gevaren, waarbij we regelmatig diep moesten bukken om het hoofd heel te houden. Daarna werden we weer door de chauffeur opgewacht die ons enkele kilometers verderop naar het restaurant bracht waar we het afsluitende diner mochten genieten.

Na het diner werden we weer veilig en wel in Voorschoten afgezet en konden we terugkijken op een geslaagde dag!

De foto’s van dit reisje kunt u zien door op de foto hierboven te klikken.
(u verlaat dan de VOV omgeving)