Van het bestuur ~ september 2024

Inmiddels is de zomer bijna voorbij. Ik hoop dat u hebt genoten van de lange dagen. Gelukkig is het mooie weer toch nog gekomen, al werd het niet zo heel warm. Misschien was deze ouderwets Hollandse zomer ook wel weer eens lekker. Dankzij de vele regen bleef het buiten lang groen; de natuur deed me aan vervlogen tijden denken. Er groeiden langs de weiden en slootkanten kruiden die ik lang niet meer heb gezien in ons landje. Goed weer voor een actieve zomer. Dat paste goed bij de kluszomer in ons verenigingsgebouw. We zijn bepaald niet voor niets de maand juli gesloten.

Nieuwe vloer
Er is in deze zomer in ons gebouw hard gewerkt. De noodzakelijke vervanging van de vloer is gedaan, met als resultaat een mooie frisse uitstraling. Heel veel dank aan allen die zich hiervoor sterk hebben gemaakt en de handen uit de mouwen hebben gestoken en degenen die alles weer hebben schoongemaakt, teruggezet, etc. Een mooi staaltje van samenwerking binnen onze mooie vereniging. Dit alles onder coördinatie van Dik, met grote steun van John, Thea en de schoonmaakploeg en anderen die hebben geholpen. Gelukkig is het gebouw weer beschikbaar voor al onze activiteiten, samenkomsten en ontmoetingen.

De vervanging van de vloer betekent een grote financiële inspanning van onze vereniging. Gelukkig hebben we geld toegezegd gekregen van het Nut Voorschoten, fonds 1818, makelaardij Frans Spendel en kregen we een mooie donatie van een van onze leden. Het bestuur is heel dankbaar voor deze financiële bijdragen.

Er gebeurt zoveel
Maar ook op andere terreinen is veel gedaan, dagtochten en reizen zijn gemaakt. Gewerkt wordt aan verbetering van interne beschrijvingen en processen. En wat heel belangrijk is: de voorbereiding van de activiteiten voor dit najaar zijn weer in volle gang en deze nieuwsbrief van september ligt weer op uw deurmat of in uw brievenbus. Weer een mooi staaltje samenwerking. Ons verenigingsblad Achter dit mooie blad zit een wereld van werk en coördinatie. De verhalen van onze vaste redacteurs, de eindredactie van Nico, de vormgeving, het in elkaar zetten en compleet maken door Mo, de coördinatie van de bezorging door Frans, het wegbrengen door alle bezorgers, de contacten met sponsoren en adverteerders door Gé. Het regelen van de procedures en geldstromen door onze financiële mensen, etc., etc. Ik doe nog veel andere mensen in deze opsomming tekort. Ik ben trots op ons mooie verenigingsblad en weet dat het blad goed wordt gelezen en waardering geniet. Heel erg fijn is dat!

De kracht van Samen
Samen vormen we deze mooie Vereniging Ouderenbelang Voorschoten. Een vereniging van en voor mensen, uit Voorschoten. Maar we hebben ook leden uit bijvoorbeeld Leiden en Leidschendam, een unieke vereniging. Een vereniging om trots op te zijn. Iedereen welkom om aan te sluiten, mee te doen Eerder schreef ik al dat het belangrijk is te zorgen voor een financieel gezonde verenging. Net zo belangrijk is dat we een toegankelijke vereniging zijn waar mensen zich welkom voelen. Welkom om aan te sluiten bij de verschillende activiteiten en ruimte biedend aan nieuwe initiatieven. Geen alleenrecht of het stellen van eisen. Zo kan het maar zijn dat de ruimte met anderen gedeeld moet worden of dat geschoven moet worden om andere activiteiten mogelijk te maken. Andere activiteiten die andere leden ook mogelijkheden geven deel te nemen aan een activiteit of wat extra geld binnen te halen om een gezonde vereniging te blijven.

De eerste 100 dagen
Ik ben me nog aan het inwerken in mijn functie als voorzitter door besluiten in onze bestuursvergaderingen, het kennismaken met mensen en meekijken of soms even meedoen met onze activiteiten: het zingen, het dansen, zien wat voor mooie dingen er door de verschillende creatieve groepjes worden gemaakt. De biljarters die zich vermaken rond de tafels en niet te vergeten de ontmoeting en samenkomst van heel veel leden op de vrijdagmiddag. Echt heel erg leuk en gezellig allemaal.

Gemist
De vloer was nog maar net ‘droog’ en de enthousiaste leden kwamen direct weer binnen. De koffie stond natuurlijk alweer klaar en de verschillende activiteiten startten gelijk weer. De dansers hebben de vloer al ingewijd. Tot volle tevredenheid. Weet u iemand die eenzaam is en een verzetje of contact kan gebruiken, neem hem of haar eens mee. Wijs anderen de weg naar onze mooie vereniging! Er is genoeg te doen. De VOV heeft een stand op de verenigingsmarkt op 14 september, kom gezellig even langs. Het koor Happy 2gether zingt dan ook in de dorpskerk. Leuk om daar dan ook even te gaan luisteren. Ik ontmoet u graag in ons verenigingsgebouw of tijdens een van de komende evenementen.

Hartelijke groeten,
Uw voorzitter,
Wilma Zoetemelk